FORCLAZ Κωδικός Αναφ. 8750064 4594107

1 εξαιρετικά compact μπατόν-μπαστούνι πεζοπορίας - MT900 Εργονομικό - μαύρο

40,00 €
Συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
Χρώμα: ΜΠΛΕ‎
  • ΜΠΛΕ‎
Μη διαθέσιμο ηλεκτρονικά

Διαθεσιμότητα καταστημάτων

Αυτό το μπατόν-μπαστούνι, εμπνευσμένο από την πεζοπορία, σας προσφέρει σταθερή στήριξη σε όλες τις μακρινές διαδρομές σας.

ΟΦΕΛΗ

Compact

Αναδιπλούμενο μπατόν 5 τμημάτων. Μήκος κλειστό: 38 cm.Πλάτος κλειστό: ~ 12x5cm.

Συμβατότητα

Με δισκάκι και ταπάκι για το καλοκαίρι. Διατίθενται ανταλλακτικά μετά την πώληση

Εργονομική λαβή

Από πάνω (μπαστούνι). Μπατόν σε ευθυγράμμιση με το χέρι, χωρίς λύγισμα καρπού

Ρυθμιζόμενο

Εξωτερικό κλείδωμα. Ακριβής, γρήγορη προσαρμογή. 90 έως 105 cm. Διπλωμένο: 38 cm

Ανθεκτικότητα

Αλουμίνιο 7075-T6 /6061-T6. Διάμετρος μεγάλου σωλήνα 20/18/16mm. Μύτη βολφραμίου

Βάρος

285 g / μπατόν

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πώς σχεδιάστηκε...

Ενώ κάναμε πεζοπορία, μας ήρθε η ιδέα αυτού του μοντέλου που συνδυάζει τον εξαιρετικά compact σχεδιασμό των αναδιπλούμενων μπατόν με την εργονομική λαβή των μπαστουνιών μας.

Γιατί; Έχουμε διαπιστώσει ότι η συνηθισμένη λαβή δεν ταιριάζει σε όλους, ειδικά για χρήση για πολλές ώρες. Σχεδιάσαμε λοιπόν λίγο διαφορετικά αυτό το μπατόν, ώστε να μην λυγίζει ο καρπός και να μπορεί η δύναμη να κατανέμεται περισσότερο ομοιόμορφα στο χέρι καθώς ευθυγραμμίζεται με τον άξονα του μπατόν.

Γιατί εργαστήκαμε σκληρά στην ανθεκτικότητα;

Κάνετε πεζοπορία για να απολαμβάνετε την ηρεμία των μεγάλων εκτάσεων που σας πάνε μακριά από τον πολιτισμό. Επίσης, μεταφέρετε μαζί σας τα πράγματά σας για αρκετές ημέρες. Γι' αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να βασιστείτε στην αντοχή των μπατόν σας.

Επιλέξαμε πλατύτερους σωλήνες από αλουμίνιο κορυφαίας ποιότητας. Ασφαλίσαμε την περιοχή σύνδεσης με εσωτερικές ενισχύσεις. Τα αποτελέσματα των δοκιμών συμπίεσης (πίεση στον άξονα) δείχνουν ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να στηρίξει 790 N (~79 kg) ανά μπατόν.

Γιατί εστιάσαμε στο συμπαγές μέγεθος;

Πιθανότατα θα χρειαστείτε κάποιο μεταφορικό μέσο για να φτάσετε στο σημείο εκκίνησης της διαδρομής σας. Θα πρέπει επίσης να μεταφέρετε πολύ εξοπλισμό μέσα στο σακίδιό σας. Γι' αυτό είναι πολύ πρακτικό να έχετε συμπαγή μπατόν.Διπλωμένα, αυτά τα μπατόν μπορούν να αποθηκευτούν στην πλαϊνή τσέπη του σάκου πεζοπορίας σας ή ενός μικρού σακιδίου ορειβασίας.

Πώς θα ρυθμίσετε τα μπατόν στο σωστό μήκος;

Για να χρησιμοποιήσετε το μπατόν: πρώτα, τεντώστε το μπατόν μέχρι να ακούσετε "κλικ" στο δέσιμο.Ανατρέξτε στις οδηγίες του μπατόν.

Για να προσαρμόσετε το μήκος: ο βραχίονας κατά μήκος του κορμού πρέπει να είναι σχεδόν ίσιος ή με ελαφριά κάμψη. Αυτό σημαίνει ότι έχει πολύ πιο μικρό μήκος από ένα κλασικό μπατόν:

- Σηκώστε τον μοχλό που βρίσκεται στην εξωτερική ασφάλεια

- Τραβήξτε το μπατόν στο επιθυμητό μήκος - Κατεβάστε τον μοχλό.

Ποτέ μην υπερβαίνετε τη γραμμή STOP για να μην σπάσετε το μπατόν.

Οδηγίες χρήσης

Το μπατόν πεζοπορίας είναι σχεδιασμένο για να σας βοηθάει να ισορροπείτε, να αποκτάτε ώθηση και να μοιράζετε το βάρος σε χέρια και πόδια.

Για την ασφάλειά σας, ελέγχετε πριν ξεκινήσετε και σε τακτά διαστήματα ότι το μπατόν είναι ασφαλισμένο ρίχνοντας πάνω του το βάρος σας. Αν παρατηρήσετε ότι το μπατόν τείνει να γλιστράει κάτω, τότε ο μηχανισμός ασφάλισης χρειάζεται προσαρμογή. Σηκώστε τον μοχλό και στρέψτε την πεταλούδα κατά ένα τέταρτο έως μισή περιστροφή.

Μην φοράτε το σακίδιο σε καταιγίδες.

Συμβουλές φροντίδας

Η σωστή συντήρηση του μπατόν διασφαλίζει την άψογη λειτουργία του και την αντοχή του στον χρόνο.

Μετά τη χρήση, αν έχει διεισδύσει νερό στο εσωτερικό του μπατόν, αποσυνδέστε τα μέρη του και αφήστε τα να στεγνώσουν. Αν χρειάζεται, καθαρίστε τη σκόνη ή τη λάσπη με νερό ή στεγνή βούρτσα. Μόλις στεγνώσουν, συναρμολογήστε ξανά τα μέρη. Δεν συνιστάται το λάδωμα ή το γρασάρισμά των μηχανισμών.

Γιατί τα μπατόν πωλούνται μεμονωμένα;

Στη Decathlon αποφασίσαμε να πουλάμε τα μπατόν πεζοπορίας/trekking μεμονωμένα. Πρώτα απ' όλα λόγω του τρόπου χρήσης τους. Πράγματι, ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιούν μόνο ένα μπατόν. Επίσης, εάν ένα από τα μπατόν σας σπάσει, θα πρέπει να αγοράσετε ένα μόνο και όχι ολόκληρο το σετ.

Εξαρτήματα που πωλούνται ξεχωριστά και προσαρμόζονται σε αυτό το μοντέλο

Με την αγορά των μπατόν πεζοπορίας Forclaz επωφελείστε από μια μεγάλη γκάμα συμβατών αξεσουάρ και ανταλλακτικών. Έτσι, μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για χρόνια.

- Ταπάκια μπατόν πεζοπορίας: κωδ. 8580865

Καλοκαιρινά δισκάκια: κωδ. 8737774

- Χειμερινά δισκάκια: κωδ. 8503857

- Ανταλλακτικό πώμα: κωδ. 8755646 ή 8755646 (για τη νέα βιδωτή έκδοση)

σύνθεση

σύνθεση

Άξονας: 100.0% Αλουμίνιο; Λαβή: 100.0% Φελλός

Tips for storage and maintenance

Storage tips

Αποθηκεύετε το μπατόν σε στεγνό μέρος χωρίς να σφίγγετε τα συστήματα ρύθμισης. Έτσι, δεν καταπονούνται και διατηρούν τη στηρικτική τους ισχύ.

TESTS AND WARRANTY

Test product

Για να καθορίσουμε τα όριά μας, μετρήσαμε τις καταπονήσεις των μπατόν στις πιο απαιτητικές καταστάσεις. Κατά το στάδιο του σχεδιασμού, κάθε μοντέλο υποβάλλεται σε δοκιμές καταπόνησης στο εργαστήριο (συμπίεση, κάμψη τριών σημείων κ.λπ) μέχρι να σπάσει. Δοκιμάζουμε επίσης τα εξαρτήματα ξεχωριστά (δύναμη σύσφιξης, σκίσιμο κ.λπ.). Τέλος, οι δοκιμές αυτές επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διαδικασία παραγωγής με στόχο τη διασφάλιση σταθερής ποιότητας.

Warranty

2 Years