ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ |
Διάμετροι και βάρη:
- 72mm - 680 g / 700 g - λεία
- 73mm - 680 g / 700 g - λεία
- 74mm - 680 g / 700 g - λεία
- 75mm - 680 g / 700 g - λεία
- 76mm - 680 g / 700 g - λεία |
ΜΑΛΑΚΗ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ |
Αυτές οι πολύ μαλακές μπάλες σημαδεύονται καθώς παίζεται, κάτι που οφείλεται στην απαλή τους επεξεργασία που εξασφαλίζει καλή απορρόφηση κραδασμών.Αν παίζεται σε αγώνες, συνιστάται η χρήση 2 σετ των τριών τον χρόνο για να διατηρήσετε τις βέλτιστες συνθήκες παιξίματος. |
Απορρόφηση κραδασμών |
Ο συνδυασμός θερμικής επεξεργασίας και επιφανειακής επεξεργασίας καθιστά το εξωτερικό της μπάλας πιο σκληρό από το εσωτερικό για βέλτιστη απορρόφηση κραδασμών. |
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ |
Το εσωτερικό των μισών κελυφών έχει υποστεί μηχανική κατεργασία πριν από τη συναρμολόγηση για να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα μετάλλου και να εξασφαλιστεί ομοιόμορφο πάχος. Αυτή η διαδικασία βελτιώνει αισθητά την ισορροπία της μπάλας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. |
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ |
Το χρώμα ξεθωριάζει γρήγορα με κάθε παιχνίδι που παίζεται. |
Πώς επιλέγουμε τις κατάλληλες μπάλες petanque |
Επιλέξτε την μπάλα petanque σας με βάση διάφορους παράγοντες.
Το στιλ παιξίματός σας (pointer, shooter, all-rounder) θα καθορίσει:
- την απαιτούμενη ποιότητα αναπήδησης (σκληρή, ημιμαλακή, μαλακή ή πολύ μαλακή)
- το βάρος της μπάλας σας (πιο βαριά για pointers και ελαφρύτερη για shooters)
Η διάμετρος της μπάλας θα καθοριστεί βάσει του μεγέθους του χεριού σας. |
Τι σημαίνει η σκληρότητα για μια μπάλα petanque; |
Η σκληρότητα της μπάλας εκφράζεται με τη μονάδα ROCKWELL HRC ή σε kg/mm². Για παράδειγμα, το 35 HRC αντιστοιχεί σε 110 kg/mm².
Όσο πιο μεγάλος ο αριθμός, τόσο πιο σκληρή η μπάλα (το ελάχιστο αποδεκτό από τον FIPJP είναι 35 HRC, το μέγιστο 50 HRC).Όσο πιο σκληρή η μπάλα, τόσο μικρότερη η πιθανότητα φθοράς και τόσο μεγαλύτερη η ελαστικότητά και το αντίστροφο.Οι τακτικοί παίκτες που χρησιμοποιούν μαλακές μπάλες πρέπει να αλλάζουν συχνά τις μπάλες τους για να μην υποβαθμίζουν το παιχνίδι τους. |
Πώς κατασκευάζονται οι μπάλες KOODZA που είναι εγκεκριμένες για αγώνες |
Οι μπάλες αγώνων μας είναι κοίλες. Αυτά είναι τα βήματα της διαδικασίας παραγωγής μας: - Ένας βόλος χάλυβα θερμαίνεται στους +/- 1000°C, ισοπεδώνεται και έπειτα σφυρηλατείται για να δημιουργηθεί ένα ημισφαίριο - Αυτά τα ημισφαίρια υποβάλλονται σε μηχανική κατεργασία εσωτερικά, συγκολλούνται και περιστρέφονται μέχρι να αποκτήσουν σφαιρικό σχήμα. - Η μπάλα εγχαράσσεται, θερμαίνεται και βυθίζεται σε νερό για να αποκτήσει την επιθυμητή σκληρότητα. - Τέλος, γυαλίζεται ή βερνικώνεται πριν ελεγχθεί. |
Πώς θα καθαρίζετε τις μπάλες του petanque; |
Μετά από κάθε αγώνα, σκουπίστε με καθαρό πανί. Μία φορά κάθε μήνα, λιπαίνετε τις μπάλες του petanque για να προλάβετε την οξείδωσή τους. Ο τακτικός καθαρισμός επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των μπαλών σας και εξασφαλίζει την ποιότητα του παιχνιδιού. |