Πώς να ετοιμάσω το λυοφιλιωμένο γεύμα μου;
Ανοίξτε το σακουλάκι και ενώστε τις δύο άκρες έτσι ώστε να εφάπτονται. Στη συνέχεια, συμπληρώστε ζεστό νερό έως το επίπεδο 5 (250 ml). Ανακατέψτε. Σφραγίστε το κλείσιμο zip. Περιμένετε 9 λεπτά, ανακατέψτε με τα μαχαιροπίρουνα και απολαύστε.
Εάν χρησιμοποιείτε κρύο νερό, περιμένετε 30 έως 45 λεπτά.
Η ποσότητα νερού μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ο σεφ είστε εσείς!
Αφυδάτωση ή λυοφιλίωση;
Και οι δυο διαδικασίες είναι εμπνευσμένες από τη φύση. Αφαιρούν το νερό που περιέχεται στο τρόφιμο και το κάνουν να διαρκεί περισσότερο είτε με λυοφιλίωση είτε με θερμική ξήρανση.
Η λυοφιλίωση αφαιρεί το νερό που περιέχεται στο τρόφιμο και το μετατρέπει από στερεά (κατεψυγμένο) σε αέρια μορφή.
Με την αφυδάτωση το τρόφιμο ξηραίνεται σε υψηλή θερμοκρασία. Το νερό που περιέχεται στο τρόφιμο εξατμίζεται.
Πώς ετοιμάζονται τα γεύματα;
Επιθυμία μας στη Forclaz είναι να σας προσφέρουμε ολοένα και περισσότερα λυοφιλιωμένα προϊόντα.
Μάλιστα, τα θρεπτικά και γευστικά χαρακτηριστικά των τροφίμων διατηρούνται καλύτερα με τη λυοφιλίωση, ενώ δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά και πρόσθετα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να μαγειρεύετε γεύματα εξίσου νόστιμα με τα σπιτικά!
Η λυοφιλίωση δεν χρειάζεται για ξηρά τρόφιμα που ήδη διατηρούνται για πολύ καιρό (ρύζι, ζυμαρικά, σιμιγδάλι, κ.λπ.).
Τα οφέλη του σιμιγδαλιού και των λαχανικών
Συνταγή και όγκος κατάλληλα για άσκηση στην ύπαιθρο.
Συστατικά βιολογικής καλλιέργειας.
Παρασκευάζεται στην Πολωνία.
Βάρος και διαστάσεις
Επανυδατωμένο βάρος: 350 g
Ξηρό βάρος: 100 γραμμάρια
Βάρος συσκευασίας: 12 g
Διαστάσεις συσκευασίας: 17,5 x 18,5 x 6,0 cm
Συνολικό βάρος: 112 gr με τη σακούλα
Συσκευάζεται σε προστατευόμενη ατμόσφαιρα.
Καταναλώστε ολόκληρη τη συσκευασία αφού την ανοίξετε.
Τα τρόφιμα δεν μένουν φρέσκα επ' αόριστον. Με το πέρασμα του χρόνου μπαγιατεύουν ή μουχλιάζουν. Για να επιβραδύνουμε τη διαδικασία αυτή και να διατηρούμε τα γεύματά μας ζεστά για όσο το δυνατόν περισσότερο, προτού σφραγιστεί η συσκευασία προσθέτουμε ένα αέριο ασφαλές για τα τρόφιμα (άζωτο E941). Αδρανές και άοσμο, το άζωτο προστατεύει από την οξείδωση και παράλληλα αφαιρεί όλη την υγρασία.