Πώς ελέγχεται η θερμομόνωση;
Δοκιμάσαμε αυτό το δοχείο αποθήκευσης φαγητού στο εργαστήριο σύμφωνα με το πρότυπο EN 12546-1, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 20°C, γεμίζοντάς το πλήρως. Ο χρόνος που χρειάζεται για να πέσει η θερμοκρασία από τους 95°C στους 50°C (θερμοκρασία ικανοποιητική ώστε τα φαγητό να θεωρείται ζεστό για να φαγωθεί) είναι 10 ώρες.
Συμβουλή για μεγιστοποίηση της απόδοσης του ισοθερμικού σας δοχείου.
Γεμίστε το δοχείο φαγητού με ζεστό νερό για 5 λεπτά και στη συνέχεια αντικαταστήστε το νερό με το ζεστό φαγητό σας. Κλείστε το δοχείο.
Όσο πιο γεμάτο είναι το δοχείο, τόσο καλύτερα διατηρεί το περιεχόμενο ζεστό ή κρύο.Το δοχείο έχει μικρό όγκο και δεν παραμένει εξίσου ζεστό με ένα μεγάλο, πλήρες δοχείο. Προτιμήστε το μοντέλο των 0,8 L αν θέλετε το πιο ισοθερμικό προϊόν.
Πώς λειτουργεί το ισοθερμικό στοιχείο;
Χρησιμοποιούμε διπλό τοίχωμα από ανοξείδωτο χάλυβα με ενδιάμεσο κενό που διακόπτει την απώλεια θερμότητας μέσω επαγωγής ή αγωγιμότητας. Για την αποφυγή της απώλειας θερμότητας μέσω θερμικής ακτινοβολίας, ένα λεπτό στρώμα χαλκού καλύπτει το εξωτερικό του εσωτερικού τοιχώματος.Το επάνω μέρος είναι μονωμένο χάρη στο εσωτερικό του ένθεμα από διογκωμένο πολυστυρένιο.
Χαρακτηριστικά
Αυτό το απλό προϊόν κατασκευάζεται από 4 υλικά (δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα, ξεχωριστό καπάκι από πολυπροπυλένιο, λάστιχο στεγανοποίησης και λαβή από σιλικόνη) που μπορούν να χωριστούν αν χρειαστεί.
Επιλέξαμε ένα αρκετά φαρδύ άνοιγμα με διάμετρο 8 cm για να κάνουμε το πλύσιμο και το γέμισμα του δοχείου ευκολότερα.
Η μαλακή λαβή διευκολύνει τη μεταφορά χωρίς να πιάνει χώρο στην τσάντα σας.
Δεν είναι κατάλληλο για μικροκύματα.
Συμβουλές φροντίδας
Πλένεται στο πλυντήριο πιάτων (καπάκι και σώμα). Προειδοποίηση: προσέξτε μη χάσετε το λάστιχο στεγανοποίησης. Αφήστε να στεγνώσει αφού αφαιρέσετε το πώμα. Το λάστιχο στεγανοποίησης και η λαβή μπορούν να αφαιρεθούν για καλύτερο πλύσιμο και στέγνωμα.
Πρώτη χρήση
Ξεπλύνετε ολόκληρο το προϊόν 3 φορές με καθαρό νερό πριν την πρώτη χρήση.
Υλικά και κανονισμοί
Τα προϊόντα και υλικά μας συμμορφώνονται προς τα ισχύοντα πρότυπα που διέπουν την επαφή με τα τρόφιμα. Δεν περιέχουν δισφαινόλη A (BPA) σύμφωνα με τους ισχύοντες γαλλικούς κανονισμούς.Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε ανοξείδωτο χάλυβα 18/8 (304) για το σώμα του προϊόντος, λόγω της ασφάλειάς του σε σχέση με τα τρόφιμα, και πολυπροπυλένιο ανθεκτικό στη θερμότητα και τους κραδασμούς για το επάνω μέρος.Το λάστιχο στεγανοποίησης και η λαβή κατασκευάζονται από σιλικόνη, ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό.
Κορυφαίες συμβουλές...
Εκτός από ζεστό, μπορείτε επίσης να διατηρείτε κρύο το φαγητό σας στις πεζοπορίες σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια κουταλιά παγωτό στη μέση της διαδρομής σας για να παρακινήσετε τα παιδιά (και τους μεγάλους!).
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το δοχείο ως παρασκευαστή γιαουρτιού: Βράστε το γάλα, αφήστε το να κρυώσει περίπου στους 43°C (ζεστό, χωρίς να καίει) και χύστε το στο δοχείο μαζί με μια κουταλιά γιαούρτι. Κλείστε το δοχείο και αφήστε το όλο το βράδυ (6 έως 10 ώρες).
Σχεδιασμός προϊόντος: η εμπειρία μας
Το παγκόσμιο κέντρο σχεδιασμού των προϊόντων Quechua έχει την έδρα του στο Passy, στους πρόποδες του Λευκού Όρους στην Άνω Σαβοΐα. Η τοποθεσία αυτή το καθιστά ένα πραγματικό σημείο συνάντησης για τις ομάδες μας (σχεδιαστές, διευθυντές προϊόντων, μηχανικούς κτλ.) και τους λάτρεις των αθλημάτων ανοιχτού χώρου. Ένα πραγματικό πλεονέκτημα για τον σχεδιασμό προϊόντων ορεινής πεζοπορίας και για να σας παρέχουμε όλη μας την εμπειρία.