Προτάσεις κατανάλωσης
Ανοίξτε τη συσκευασία και διπλώστε τις δύο άκρες ώστε να ακουμπάνε μεταξύ τους και το κάτω μέρος της συσκευασίας να είναι όπως ένα μπολ.
Προσθέστε 100 ml ζεστό ή βρασμένο νερό (στη στάθμη 3). Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Κλείστε τη συσκευασία. Ανακινείστε τη συσκευασία τακτικά κατά την ενυδάτωση. Περιμένετε για 3 έως 5 λεπτά. Ανοίξτε, ανακατέψτε και απολαύστε.
Το μούσλι μπορεί να ενυδατωθεί και κρύο, π.χ. με γάλα. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο.
Αφυδάτωση ή λυοφιλίωση;
Τα περισσότερα προϊόντα μας είναι λυοφιλιωμένα (εκτός από τα μπαχαρικά, το ρύζι και τα ζυμαρικά). Πρόκειται για μια διαδικασία εξάχνωσης (μετατροπή του νερού από στερεά μορφή απευθείας σε αέρια μορφή). Έτσι, διατηρούνται όλες οι θρεπτικές αξίες των συστατικών που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή (σε αντίθεση με άλλες διαδικασίες αφυδάτωσης). Βοηθά επίσης να διατηρηθεί ανέπαφη η γεύση του φαγητού και να περιοριστεί η χρήση συντηρητικών.
Πώς παρασκευάζονται τα προϊόντα;
Τα λυοφιλιωμένα μας γεύματα παρασκευάζονται στη Γαλλία.
Το μοσχαρίσιο κρέας (από τη Γαλλία) ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 70°C) για 45 λεπτά με 1 ώρα προτού αφυδατωθεί. Τα υπόλοιπα υλικά (άμυλο, κτλ.) υποβάλλονται σε λυοφιλίωση ξεχωριστά.
Ακολούθως, όλα τα υλικά συνδυάζονται με μπαχαρικά και αρωματικά βότανα, ανάλογα με τη συνταγή. Τέλος, τα τοποθετούμε σε χάρτινες σακούλες.
Βάρος και διαστάσεις
Ενυδατωμένο βάρος: 200 gr
Ξηρό βάρος: 100 gr
Μέγεθος: 15 x 15 x 2,5 cm
Συνολικό βάρος: 120 gr με τη σακούλα